Családalapítás + Gyermek(ek) jövője

A célom az, hogy azokra a kiadásokra és költségekre (pl.: 4D-s ultrahang, pelenka, gyermekruha, …), amelyek minden szülőt érintenek, olyan megoldásokat biztosítsak, melyekkel ezeket mérsékelheti.

Az alábbi példában bemutatom Önnek Anna és Péter történetét, akik fiatal párként családalapításban gondolkodnak és szeretnék mindezt anyagilag tudatosan előkészíteni.

A körülmények

Annának és Péternek is átlagos munkahelyük és fizetésük van. Anna pályázatíróként dolgozik, amíg Péter autószerelő. Egy albérletben laknak Nyíregyházán, szüleik még dolgoznak, azonban anyagilag sajnos nem tudják őket támogatni, így ezt családalapításnál figyelembe kell venniük, hogy csak magukra számíthatnak, fiatal párként.

Családalapítás

Kevesen tudják, hogy babavárás alatt, gyermek születésekkor és gyermeknevelés alatt is adóvisszatérítésre jogosultak, így a felmerülő költségek után akár több 100.000 Ft-os adóvisszatérítést is igényelhetnek.

Anna és Péter tudják, hogy mennyire fontos kis családuk anyagi jó létének a biztosítása, így szakemberhez fordulnak, aki kellően tájékoztatja őket pénzügyi céljaikat illetően. Ennek tudatában tudnak dönteni, hogy milyen pénzügyi megoldásokat vehetnek igénybe és melyek számukra és leendő gyermekeik számára a legkedvezőbb.

Gyermek(ek) jövője

Anna és Péter tudják és gondosan megtervezik születendő gyermekeik jövőjét, hogy anyagilag ne érje őket meglepetésként a később felmerülő költségek.  Ahogy a gyermekek cseperednek egyre több és nagyobb összegű kiadásokra számíthatnak és hirtelen a felmerülő helyzet sok stresszt és nem kívánt aggodalmat szülhet.

Természetesen minden család életében más és más költségek fordulhatnak elő, így Anna és Péter családja esetében a következőképp alakul.

Olyan megtakarításokban gondolkodnak, amelyekkel a későbbiekben fedezni tudják a továbbtanulás költségeit, a különböző táboroztatási költségeket, esetleges diákcserés programokat és a különböző technológia eszközöknek a beszerzését is.

Amikor már a gyermekek felnőnek, Anna és Péter szeretne az életkezdésükhöz is hozzájárulni, hiszen az ő esetükben ez nem történt meg. A jogosítvány megszerzése, házasság és későbbiekben a saját ingatlanhoz való hozzájárulás is azok közé tartozik, ami általánosságba véve költségként fog felmerülni a jövőben.

Összegzés

Anna és Péter esetében jól látszik, hogy a megfelelő tudatos pénzügyi tervezés milyen mértékben képes megkímélni minket a nemkívánt stressztől és kellemetlen helyzetektől.

Hivatásomnak és kötelességemnek érzem, hogy azon fiatl párok, akik családalapításban gondolkodnak rendelkezzenek megfelelő előrelátással a jövőjüket illetően és tudatosan megtervezve elkerülhetők az olyan kijelentések, hogy erre nem is gondoltunk, vagy erre nem is számítottunk.

Készüljünk fel és tervezzünk előre a szép, biztonságos jövő érdekében!