Egészségmegőrzés

Egészségmegőrzés

Minden ember számára a legfontosabb dolog az egészsége, azonban  erre legtöbbször csak akkor jövünk rá, amikor elveszítjük azt. A mai rohanó, felgyorsult világunkban, gyakori a stressz és az ezzel járó megbetegedések száma (szív és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás, daganatos betegségek, stroke, allergia, étel intolerancia, …)

Igény

Egyre több emberben felmerül az igény, hogy az egészsége megőrzése érdekében egy magsabb minőségű szolgáltatásban részesüljön. A zöldségek és gyümölcsök tápértéke rohamosan csökken, egyre jobban felérétékelődik a megfelelő minőségű vitaminok fogyasztása ahhoz, hogy szervezetünket karban tudjuk tartani.

Miben segít az egészségbiztosítás?

Egy nem várt egészségügyi kiadás bizony képes megborítani egy család pénzügyi helyzetét. A legtöbbünknek a folyamatos mjunkavégzés nyújt anyagi fedezetet, így könnyű belátni, hogy 1, 2, 3-6 hónap kiesés milyen anyagi gondokat szülhet.

Nyilvan senki sem tervez tudatosan egy lábtörést, vagy egy komolyabb műtétet. Azonban, hogy megtörténhet szinte bárkivel arra kevesen gondolnak. A KSH adatai szerint 2018-ban és 2019-ben is több, mint 15.000 közúti baleset történt országosan. Ez csak a közlekedés, nem beszélve a sportból, fertőzésekből fakadó, és még megannyi módon történő egészségkárosodásról.

Az egészségbiztosítás abban segít, hogy a biztosító megszervezi a kivizsgálást és a kezeléseket is, így Önnek egyrészt ezzel nem kell foglalkoznia és rohangálnia, hogy mikor épp ki ér rá és előrébb kerülni a várólistán. Valamint mentesül az egyszeri nagyobb kiadott összeg kifizetésétől is, így biztonságosan, havi rendszerességgel óvja egészségét.

Előnyök:

 • Amikor felmerül az egészségbiztosítás igénybevétele, Ön pontosan tudja, hogy mit kell tennie és nem éri semmilyen kellemetlenség.
 • Nincs várakozási idő. Aki már várt életében időpontra egy vizsgálat során, pontosan tudja mennyi ideig is eltarthat, ameddig sorra kerül. Egészségbiztosítással ez elkerülhető.
 • A biztosító 0-24 órában hívható, így biztonságban érezheti magát egy nem várt esemény bekövetkeztekkor is.

Hogyan segít az egészségpénztár?

Az egészségpénztár egy számlaként működőd befizetési eszköz, amelyen a feltöltött összeg áll rendelkezésre, különböző egészségügyi kiadásokat illetően. Az egészségpénztár használatával jogosult lehet 20%-os adóvisszatérítésre is.

Mire használhatja fel az így összegyűjtött pénzt?

 • fogászati ellátásra,
 • gyógyászati segédeszközökre,
 • optikai termékekre,
 • gyógyszerekre,
 • magánorvosi ellátásra,
 • babaápolási cikkekre,
 • és egyéb egszséggel kapcsolatos kiadásokra.

Az egészségpénztári befizetéseket kezeljük megtakarításként, amellyel felkészülünk a mindennapos egészségügyi kiadásokra.

Előnyök:

 • széles körben felhasználható,
 • a szerződött egészségügyi partnerektől további kedvezményekben részesülhet,
 • kényelmes kártyás fizetés,
 • állami adókedvezmény,
 • az el nem költött befizetések hozamot termelnek.

Mi a kettő közti különbség?

A különbség a két szolgáltatás között, hogy egészségpéntár esetében egy számlát vezet és sokrétűen felhasználhatja az így megtakarított összeget, akár családtagok egészségügyi költségeire is. Addig az egészségbiztosítás esetében  a biztosító gondoskodik a magánegészségügyi ellátásáról, egy előre meghatározott díj ellenében.

Tehát amíg az egészségbiztosításnál egy előre meghatározott díjat fizet be havonta, addig az egészségpénztárnál Ön dönti el, hogy mekkora az az összeget, amelyet szeretne megtakarítani egészségügyi kiadásaira.

Hogyan kaphat segítséget?

Amikor betegek vagyunk gyakran érezzük magunkat kiszolgáltatottnak és tehetetlennek. Legtöbbször órákig kell sorba állnunk, és a vizsgálatra kapott időpont akár heteket is jelenthet.

Az egészségbiztosítás segítséget adhat, hogy rövid időn belül elérhetővé váljnak a szükséges vizsgálatok, ezzel is csökkentve a stresszt és az ezzel járó kellemetlenségeket, hogy Ön már csak a gyógyulásra koncentrálhasson.

Fontos, hogy tegyünk egészségünkért! Segítek Önnek meghozni a megfelelő döntést, hogy egészzsége az Ön kezében lehessen. Jelentkezzen ingyenes konzultációra, ahol van lehetőségünk átbeszélni jelenlegi élethelyzetét és elképzeléseit egészségügy jövőjét illetően!